Robin Hood – maankuulu henkipatto

Ohjaus Tapio Väntsi Musiikki Matti J. Moilanen
Käsikirjoitus Tapio Väntsi Lavastus Teemu Loikas
Ensi-ilta 8.7.2011 Puvustus Päivi Väntsi
Katsojamäärä 2592 Maskeeraus Maarit Schulte

Kautta aikojen on Robin Hoodin tarina kulkenut laulujen ja tarinoiden kautta sukupolvelta toiselle. Jotkut uskovat vakaasti Robin Hoodin olleen sankari-töineen olemassa, kun taas toiset väittävät, että Robin Hoodin legendaan on yhdistynyt useiden lainsuojattomien tempauksia.

Robin Hood – maankuulu henkipatto on Sauvon kesäteatterille kirjoitettu versio tutusta seikkailusta. Tarinan pohjana on käytetty työryhmän ja käsikirjoittajan mielikuvia Robin Hoodin tarinasta. Näin on syntynyt kesäteatterilaisten oma juoru Sherwoodin metsän henkipatosta ja Nottinghamin sorrettujen sankarista.

Robin elelee mukavasti kuninkaan hovin suojassa, mutta tilanne muuttuu kylän Sheriffin alkaessa juonia. Hullu teurastaja ajaa Robinin metsään ja Robinista tulee lainsuojaton. Robin ei voi palata Nottinghamiin, jossa Sheriffi aikoo naittaa poikansa tulevalle kruununperijälle Marianille. Marian ikävöi ystäväänsä Robinia, mutta ikävää varjostavat erikoiset huhut, joita hän kuulee kyläläisiltä. Robin joutuu kamppailemaan valheita vastaan voittaakseen Marianin luottamuksen ja lainsuojattomien ystäviensä vapauden.

Robin Hood – maankuulu henkipatto on koko perheen seikkailunäytelmä rehellisyydestä, sankaruudesta ja rakkaudesta. Tarinassa ovat vastakkain Robin Hood (Wille Heino) ja Sheriffi (Sari Stenlund), jotka kumpikin tavoittelevat eri syystä Neito-Mariania (Hilda-Justiina Airola).

Kaikkiaan kaksitoistahenkinen näyttelijäryhmä koostuu niin uusista kuin vanhoistakin teatterilaisista.


John – Markus Alander, Tom – Maarit Schulte, Robin – Wille Heino


Teurastaja – Touko Kankaanranta, Risuakka – Henna Sormunen, Piika -Tuuli Haarakallio, Kattilanpaikkaaja – Markus Alander


Marian – Hilda-Justiina Airola, Robin – Wille Heino


Sheriffi – Sari Stenlund


Marian – Hilda-Justiina Airola, Sheriffi – Sari Stenlund


Kuvat – Tapio Väntsi