Amelei, majava ja kuningas katolla

Ohjaus Hannele Moilanen & Sini Sarmasto Musiikki Matti Moilanen & Iikka Viitanen
Käsikirjoitus Tankred Dorst (suomennos Liisa Ryömä) Lavastus Pekka Törmä & työryhmä
Ensi-ilta 5.7.2013 Puvustus Työryhmä
Katsojamäärä Maskeeraus Dunja Hermans


Amelei banner

Koko perheen fantasiaseikkailu Sauvon kesäteatterissa!

Vahtistenmäellä sai 5.7.2013 ensi-iltansa saksalainen lastennäytelmä, Amelei, Majava ja Kuningas katolla. Näytelmän on kirjoittanut Tankred Dorst ja sen on suomentanut Liisa Ryömä.

Näytelmän päähenkilö Amelei on löytölapsi, jonka rouva Wirx ja hänen tyttärensä Murxa ovat ottaneet luokseen asumaan. Eräänä päivänä laulava rastas ennustaa taloon kruunupäitä saapuvaksi. Wirxin ja Murxan yhteinen haave linnasta ja prinssistä näyttää käyvän toteen!

Tästä alkaa Amelein seikkailu Kammokuiskekorpeen noutamaan mustaa hunajaa. Ameleilla on vahva mielikuvitus, hän näkee kaikessa ja kaikissa kaunista sekä hyvää. Rastaan ennustuksen mukaan Amelein on ehdittävä metsään ennen pimeää tai muuten pöllö repii hänen päänsä irti. Uhkasta huolimatta tyttö auttaa matkallaan hätään joutuneita ja lopulta hunajaa onkin hakemassa niin Kypsä Päärynä, Kurpitsa, Majava, Kaapo Taalikainen kuin Höperö Kuningaskin.

Musiikilla on tärkeä osa näytelmän tulkinnassa. Sauvon kesäteatterissa 2013 kuultavassa musiikissa ajoittain sävellajiton ja sattumanvarainen äänimaailma ilmentyy modernina ilmaisuna ja ammentaa vaikutteita laajalti useista musiikillisista tyylilajeista.

Yksitoistahenkinen näyttelijäryhmä on toteuttanut Hannele Moilasen ja Sini Sarmaston ohjaaman näytelmän hakien innoitusta mm. FolkJamista ja akrobatiasta. Musiikillisia äärilaitoja lavalle luovat sauvolaiset Matti Moilanen ja Iikka Viitanen Puvustus on työryhmän käsialaa ja se on toteutettu Kerttu Moilasen luonnosten innoittamana. Maskeerauksesta vastaa Dunja Hermans. Lavastuksen on suunnitellut ja toteuttanut Pekka Törmä ja työryhmä.