ABC:stä LOLiin

 

Tule päivittämään omat koulumuistosi

 

Joulukuussa saa ensi-iltansa teatteriesitys ABC:stä LOLiin – Selkun vanhempainyhdistyksen hyväksymää sketsiviihdettä. Esitys sijoittuu kaikille tuttuun suomalaiseen koulumaailmaan. ABC:stä LOLiin paljastaa mm. mitä opettajanhuoneessa todellisuudessa tapahtuu, ja mikä on kouluruuan salaisuus. Osansa saavat myös puolapuilla teutaroiva pissis, salakuvattu rehtori, sekä ahkera talonmies. Käsikirjoituksessa on käytetty esiintyjien ja ulkopuolisten koulumuistoja, joista on otettu ilo irti. Kokonaisuuteen on lisätty ripaus faktaa haastattemalla jo opettajanuransa päättänyttä opettajaa.

Viisihenkinen livebändi säestää uusia lauluja, joiden sanoitukset on tuotettu yhteistyössä Sauvon yläastelaisten kanssa. Sävellykset ovat sauvolaisten muusikoiden Matti Moilasen ja Iikka Viitasen, jotka kumpikin ovat mukana myös bändissä.

Yhdeksänhenkisen näyttelijäkaartin ohjaus on toteutettu kahden teatteri-ilmaisun ohjaajan voimin. Sini Sarmasto ja Tapio Väntsi ovat kumpikin Selkun aktiivijäseniä ja käyneet Sauvon ala-astetta. Kokeneita selkulaisia näyttelijäkaartissa edustavat Anu-Lehtonen Sonkki, Wille Heino, Henna Sormunen, Hilda-Justiina Airola, Markus Alander ja Tuuli Haarakallio. Uutta voimaa edustavat koulun teatterikerhon kasvatit Ida Sormunen ja Ronja Ronkainen. Niin ikään tuoretta näkökulmaa edustaa ryhmän kuopus, esikouluikäinen Iiris Sonkki.

Esitykset nähdään hiljattain remóntoidulla Sauvon Työväentalolla osoitteessa Nummenpakantie 16. Sketsit ovat ns. ”Selkun vanhempainyhdistyksen hyväksymiä”, eli esitys sopii kaikenikäisille.

Esityksen kesto välitunteineen on 1 h 50 min. Väliajalla palvelee Selkun maineikas kahvio.

Ohjaus: Sini Sarmasto ja Tapio Väntsi

Sävellys: Matti J. Moilanen ja Iikka Viitanen

Sauvon työväentalo, Nummenpakantie 16
Lippuvaraukset 0400-699057
Lipun hinta: aikuiset 15 €/ lapset 10 €
Esitys sisältää väliajan.

Näytökset

 

pe 14.12. klo 19

su 16.12. klo 14

ke 19.12. klo 19

to 20.12. klo 19

pe 21.12. klo 19

to 3.1. klo 19

pe 4.1. klo 19

su 6.1. klo 14 ja klo 19

pe 11.1. klo 19

la 12.1. klo 19

Ajo-ohjeet

Sauvon työväentalo sijaitsee Nummenpakantiellä Sauvon keskustan tuntumassa. Sauvo-Kemiöntieltä käännyttäessä Saustilantielle hyvänä maamerkkinä toimii ABC-huoltoasema sekä toisella puolella tietä sijaitseva S-Market. Saustilantieltä on opastus paikalle kylteillä ”ABC:stä LOLiin”.

Nummenpakantie 16,  21570 SAUVO